Å sende penger til utlandet kan koste deg dyrt. Det er ikke uvanlig å betale alt fra 300 til 500 kroner per overføring hos bankene.

Heldigvis finnes det billigere metoder. Her finner du en oversikt over ulike selskap som lar deg sende penger internasjonalt til kun en brøkdel av prisen.

1. Overføre penger med Transferwise

Vår vurdering: 4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Fordeler: Lave gebyrer og rask overføring. Sparer avsender for inntil 85% av kostnadene.
Geografisk dekning: 70 land, inklusive USA, India og Kina.
Støtter: 49 ulike valutaer.

Hva det koster: Å sende penger til utlandet med Transferwise er svært billig sammenlignet med hva du betaler hos tradisjonelle banker. Du betaler kun 0,7% av beløpet etter at valutagebyret er trukket fra.

Bankene krever til gjengjeld et valutapåslag mellom 2-4% pluss et transaksjonsgebyr. Transferwise matcher kunder som vil kjøpe og selge ulike valutaer, som gjør det mulig å redusere kostnadene.

Betalingsmetoder: Du kan betale med kredittkort/debit, bankoverføring eller tradisjonell pengeoverføring. Bruk av kredittkort koster mest, mens bankoverføring er billigst.

Hastighet: Hvor raskt pengene kommer frem avhenger av hvilken betalingsmetode du velger. Det tar oftest 1-2 dager før pengene er fremme. Det er raskere enn vanlige banker.

Overføringer samme dag er mulig, og spesielt hvis du sender penger innad i EU.