Sende Penger fra Norge til USA

Å overføre penger fra Norge til USA behøver ikke å koste deg en formue.

Lokalbanken kan fremstå som den enkleste og mest fornuftige løsningen, men i realiteten ender du som oftest opp med å betale en overpris på flere hundre kroner.

Her sammenligner vi 2 av de tjenestene som er billigst når man skal overføre penger over dammen. Her finner du en mer generell oversikt over hva som lønner seg for internasjonal pengeoverføring, inklusive andre land enn USA.

1. XE – Lavest pris

XE er en tjeneste som særlig amerikanere liker å bruke når de overfører penger hjem til USA. Det skyldes de lave kostnadene.

 • Du betaler et sted mellom 0,5 til 1% av summen du overfører.
 • Har veldig god kundeservice som du kan kontakte både via telefon og epost.
 • Krever at mottakeren i USA har egen bankkonto (forsåvidt et standardkrav).
xe.com logo

Kostnadseksempel: I dette eksempelet ser du hva det ville kostet deg å sende 50.000 NOK via XE sin tjeneste.

Her vil du altså motta 4.867,54 USD, som betyr at du sparer litt penger sammenlignet med Transferwise.

Du sparer: Ca. 300 kroner sammenlignet med å bruke vanlig bank.
Verdt å merke seg: Overfører du penger til USA med XE vil det som regel ta 2-3 dager før pengene er fremme. Transferwise kan være kjappere i visse tilfeller).

2. Transferwise

Transferwise tilbyr de billigste kursene når du skal veksle om penger til NOK. Her er det du trenger å vite om tjenesten:

 • Lar deg enkelt veksle mellom NOK og USD.
 • Pengeoverføring til USA samme dag er mulig i noen tilfeller.
 • Lar deg betale både med debitkort, kredittkort og bankoverføring.
 • Kredittkort er den dyreste metoden, etterfulgt av debitkort og vanlig bank.

Kostnadseksempel: Her ser du hva det ville kostet deg å sende 100.000 kroner til USA. Denne prisen inkluderer gebyrene mottaker må betale.

Du mottar altså 4.841,86 USD på din amerikanske konto.

Det er billig tatt i betraktning av at kursen på gjeldende tidspunkt er 10,28 NOK for 1 USD.

Du sparer penger: Du sparer opptil 168.88 kroner sammenlignet med å bruke vanlig bank.

Men denne prisen gjelder kun for det billigste alternativet. Du må betale mer hvis du planlegger å betale med kredittkort.

Få mer verdi for pengene når du overfører til USA

Gjør en avveining hvor du sammenligner kostnadene med leveringstid og enkelthet. Dette bør du fokusere på.

 • Valutakurser: Verdien av norske kroner (NOK) versus. amerikanske dollar (USD) svinger mye. Den kan fort stige og synke med opptil 5% på ett døgn. De fleste tjenester lar deg låse inn valutakursen for en viss periode, som gir deg forutsigbarhet.
 • Overføringsgebyr: Internasjonale overføringer av penger vil alltid koste deg penger i form av gebyrer. Noen ganger maskeres gebyret ved at du får en dårligere pris når valutaen konverteres. I noen tilfeller kan det lønne seg å sende ett stort beløp, fremfor flere små summer.
 • Beløpsgrenser: De færreste betalingsformidlere (inkludert Transferwise og XE) setter noen fast grense for hvilke beløp du kan sende til USA. Dette gjelder heller for andre land, med svakere kontrollregimer.
 • Beløpet avgjør gebyret: Du vil som oftest få en bedre deal hvis du sender et stort beløp. Mange tjenester senker gebyrene sine i takt med at størrelsen på beløpet øker. Sjekk dette på forhånd.
 • Leveringstid til USA: Noen betalingsformidlere er raskere enn andre. Både Transferwise og XE leverer pengene innen 1-3 dager. Det er betydelig raskere enn vanlig bankoverføring, hvor du oftest må vente et sted mellom 4-7 dager (og i noen tilfeller opptil 2 uker).
 • Velg riktig betalingsmåte: Når du sender penger fra Norge til USA via en digital tjeneste vil du som oftest få flere valg. Her lønner det seg alltid å velge standard bankoverføring. Det kan være opptil x3 ganger billigere enn å bruke et kredittkort.

Pass deg for gebyrene

Bankbransjen i USA er kjent for å kreve høye påslag, både i valutakurs og det mottaker betaler i gebyrer til sin bank. Standardsatsen er ca. 20-40 USD per overføring, som er det mottaker betaler til sin bank.

For å holde gebyrene til et minimum bør du alltid gå via en av de tjenestene vi har beskrevet ovenfor. Her får du en fast pris på forhånd, uten overraskelser.

Meny
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!